Volledig scherm
De jaarmarkt in Opheusden trek altijd veel publiek van jong tot oud. © William Hoogteyling

Winkelweek jaarlijkse reünie in Opheusden

OPHEUSDEN - Een zeskamp en de tweedaagse jaarmarkt vormen de hoogtepunten van de traditionele Winkelweek in Opheusden. Volgende week keren veel oud-inwoners weer terug naar hun dorp.

Want de jaarmarkt volgende week woensdag en donderdag is hét evenement van het jaar in Opheusden. De vele duizenden bezoekers maken er vaak een grote reünie van, sommige oud-inwoners komen zelfs vanuit het buitenland juist in deze week terug.

De Winkelweek is een al tientallen jaren bestaand initiatief van de Opheusdense winkeliers die tegenwoordig verenigd zijn in de Ondernemers Vereniging Opheusden. Het thema is dit jaar win-win, als altijd zijn er weer grote prijzen te winnen met een bonnen-actie van de winkeliers die de hele week loopt.

Zeskamp

Het festijn begint zaterdagavond officieel om 18.45 uur in de grote tent bij het gemeentehuis. Na enkele toespraken begint een zeskamp voor teams bestaande uit zes personen. Teams kunnen zich nog aanmelden.

Muzikanten van Kunst en Vriendschap Opheusden en Amicitia Lienden lopen langs de winkels die zaterdagavond geopend zijn tot 21.00 uur. Maandagavond is er een lampionnenoptocht en zijn de winkels ook open. Woensdag en donderdag is de jaarmarkt van 13.30 tot 21.30 uur geopend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland