Albert Schuurman op archiefbeeld uit 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Schuurman op archiefbeeld uit 2017. © Erik van ’t Hullenaar

Zaak oud-werknemer steenfabriek Opheusden sleept zich voort: ‘50 tot 100 procent’ kans op inademen giftige stoffen

DODEWAARD - Het risico dat Albert Schuurman uit Dodewaard tijdens zijn werk bij een steenfabriek in Opheusden giftige stoffen inademde en daardoor ernstige medische klachten kreeg, is volgens deskundigen ‘tussen de 50 en 100 procent’. Dat bleek dinsdag bij een zitting van het gerechtshof in Arnhem.

4 reacties

 • Albert Schuurman

  2 maanden geleden
  Wat de meeste mensen niet weten, is dat mangaan wat in de baksteen werd verwekt voor de kleur, zowel kanker, als Parkinson kan verwekken, hierbij werd er tevens nog 10% giftig vliegas bij Wienerberger in de bakstenen weg gewerkt. En hier liet men de werknemers dan onbeschermd, en onwetende in werken. Zou het toeval zijn geweest, dat veel collega's overleden of geopereerd werden aan kanker? En nu gaan we dit product met deze kanker verwekkende stoffen weer in de directe woonomgeving plaatsen.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Stoflongen van de mijnwerkers, destijds hetzelfde verhaal. Gelukkig hebben we een lerende overheid. Volgens een vooraanstaand CDA ex-premier knapt Nederland met een VOC-mentaliteit vanzelf weer op.
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  Deze bedrijfstak stond pas echt bekend om zijn volslagen minachting voor de arbeiders.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Een grote schande dat dit zo lang heeft moeten duren , maar iedereen die nog werkt op een van de steen fabrieken van deze firma....weet nu wel wat hem te wachten staat mocht hij in een zelfde situatie terecht komen als de hr. Schuurman...word je ziek...ben je bedankt en afgeschreven.. ik weet hoe dat voelt als je na een 23 jarig dienst verband bij een grote ei en ei producten bedrijf uit de regio na een ziekte periode op dezelfde manier word behandeld...schande dat dit kan en wettelijk mag...!

Rivierenland