Volledig scherm
Links dochter Imke (9), Josien van Riemsdijk, haar man Henk Wiesenekker en dochter Simone (11) © William Hoogteyling

Zieke Ochtense haalt 11.000 euro op met aangrijpende kerstwens

OCHTEN - Josien van Riemsdijk heeft al 11.000 euro ingezameld voor onderzoek naar speekselklierkanker. De Ochtense lijdt sinds 2013 aan deze zeldzame vorm van kwaadaardige kanker en deed onlangs samen met haar dochter Simone een aangrijpende oproep op Facebook. Daarin vroeg ze of mensen, in plaats van kerstkaartjes versturen, geld willen doneren aan het Radboudumc in Nijmegen.

Van Riemsdijk wordt momenteel behandeld met medicijnen die eigenlijk bedoeld zijn voor prostaatkankerpatiënten. Tot nu toe met weinig resultaat. Artsen van het Radboudumc willen graag een nieuwe behandelmethode ontwikkelen om speekselklierkankerpatiënten een langer en beter leven te geven. Hiervoor is onderzoek nodig en dat kost geld. 90.000 euro welteverstaan.

Oog
Door de ziekte is de Ochtense al haar oog en een stuk van haar oogkas verloren. Naast de tumor in haar hoofd heeft ze nu ook 4 tumoren in haar longen.

Volledig scherm
Ingang van het Raboudumc in Nijmegen. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. IJzers onder en sneeuwruimer in de aanslag: buurt zorgt in Ochten zelf voor ijspret

    IJzers onder en sneeuwrui­mer in de aanslag: buurt zorgt in Ochten zelf voor ijspret

    OCHTEN - Net voordat de scholen uitgaan, klinkt vanaf het speelplein aan de Wilgenstraat in Ochten een doordringend gebrom. Terwijl de sneeuwvlokken nog vallen, ploegt een elektrische sneeuwruimer zich door de centimeters hoge sneeuwlaag. Het ijs dat eronder schuilgaat, wordt zichtbaar. Reden voor de toegesnelde kinderen de ijzers onder te binden en, letterlijk met vallen en opstaan, de baan te betreden.

Rivierenland