Volledig scherm
PREMIUM
Henk Zomerdijk loopt momenteel de Vierdaagse, maar gaat aan de slag als voorzitter van de Klankbordgroep voor de versterking van de Waaldijkj in Neder-Betuwe. © Raphael Drent

Zomerdijk, dé man van de dijk, wordt voorzitter klankbordgroep

IJZENDOORN - Hij loopt momenteel de Vierdaagse in Nijmegen, maar Henk Zomerdijk wacht een nieuwe uitdaging: de IJzendoorner (70) wordt voorzitter van de Klankbordgroep voor de versterking van de Waalbandijk tussen Echteld en Dodewaard.

Zomerdijk, die in 1995 de wereldpers en toenmalig koningin Beatrix te woord stond op de toen wankelende Waaldijk in Ochten, heeft zin in zijn nieuwe klus: ,,Ik mag voorzitter zijn van de klankbordgroep.’’ Henk Zomerdijk was destijds burgemeester van de gemeente Echteld en besloot om het dorp Ochten in februari 1995 in allerijl te ontruimen toen de dijk bij Ochten op bezwijken leek te staan toen het water in de Waal extreme hoogten bereikte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland