Volledig scherm
Femke Spiering en haar supportende familie met burgemeester Veerhoek op het gemeentebordes. © Gemeente Neder-Betuwe

Zwemkampioen Femke Spiering in de bloemetjes gezet

KESTEREN - Burgemeester Veerhoek van de gemeente Neder-Betuwe zette dinsdag 21 juni het jonge zwemtalent en -kampioen Femke Spiering uit Kesteren in de bloemetjes. Ze kreeg ook nog een presentje.

De gemeente toonde zo aan trots te zijn op de 13-jarige Femke, die twee keer goud, twee keer zilver en een bronzen medaille behaalde op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen langebaanzwemmen onder de 16 jaar.

Kampioensrecord
Femke zwom zich ook nog naar een kampioenschapsrecord en een Europese nominatie. Het toptalent zwemt sinds drie jaar bij VZC E&P in Veenendaal.

Kampioenschappen
De website van VZC E&P meldt, dat Femke Spiering bij de meisjes junioren 3 de 200 meter vlinderslag en 800 meter vrije slag heeft gewonnen tijdens de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen die van donderdag 16 juni tot en met zondag 19 juni 2016 in Sportboulevard Dordrecht gehouden werd.

Te langzaam
Op de 200 meter vlinderslag zwom zij 0.02 seconde te langzaam voor deelname aan de Nederlandse junioren selectie voor de internationale jeugdwedstrijd over enkele weken in Luxemburg. Femke veroverde verder een zilveren medaille op de 50 meter en de 100 meter vlinderslag en brons op de 400 meter vrije slag.

Rivierenland