Volledig scherm
Tussenbalans Vitesse © AD Sportwereld

Achterban Vitesse schreeuwt om aanvallender voetbal

TussenbalansNog een paar dagen tot de start van de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 5 van de eredivisie, Vitesse.

Tussenbalans

Kwartfinalist in het bekertoernooi, vijfde plek in de eredivisie; cijfermatig staat Vitesse er goed voor. Maar zowel in het hart van de club als bij de achterban leeft onvrede. Vitesse had dichter bij Feyenoord moeten staan, maar staat na onder meer nederlagen bij Excelsior (2-0) en NAC (2-1) mijlenver achter.

Let op hem!

Martin Ødegaard is na een moeizame start uitgegroeid tot Vitesses sterspeler. De Noor, gehuurd van Real Madrid, speelt alsmaar effectiever en lost op die manier zijn belofte steeds meer in. Aan de hand van Ødegaard gaat Vitesse op jacht naar een ticket voor Europees voetbal.

In & uit

Nu Thomas Bruns (FC Groningen) en Khalid Karami (NAC) zijn verhuurd en Charly Musonda blijft worstelen met een knieblessure, wil Vitesse de selectie op twee plekken versterken. Opmerkelijk: ook al is Tim Matavz op zijn vroegst eind februari beschikbaar, een extra spits staat (vooralsnog) niet op het verlanglijstje.

Klus voor de coach

De entree van Leonid Sloetski is niet makkelijk. De achterban schreeuwt om aanvallender voetbal. Lef zoals onder Edward Sturing, toen die vorig jaar interim-trainer was. Vitesse heeft de klasse om vierde te worden. Dat is ook het doel, nu het gat naar Feyenoord 10 punten is.

Volledig scherm
Martin Ødegaard ontpopt zich na een moeizame start tot de sterspeler van Vitesse. © ANP