Volledig scherm
Lex Immers druipt af in Zwolle. © BSR Agency
3
EINDE
1
 • Iliass Bel Hassani 38'
 • Reza Ghoochannejhad 74'
 • Pelle Clement 89'
 • Michiel Kramer 8'

ADO in zwaar weer na vijfde nederlaag op rij

PEC heeft ADO de vijfde nederlaag op een rij bezorgd. Ondanks een vroege Haagse voorsprong werd het in Zwolle nog 3-1.

Door Yorick Groeneweg

ADO begon voortvarend in Zwolle, waar het na acht minuten al op voorsprong kwam. Michiel Kramer scoorde van dichtbij na goed voorbereidend werk van Dion Malone. Kramer was dolblij met zijn intikker: voor de spits was het zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij ADO. De laatste keer dat hij de Hagenaars kon laten juichen was in april 2015 tegen Vitesse (1-0).

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - ADO Den Haag (premium)

Volledig scherm
ADO Den Haag-keeper Luuk Koopmans in de problemen, waarna Reza de 2-1 zou laten aantekenen. © ANP Sport

Tegen PEC Zwolle had ADO vandaag aan één doelpunt niet genoeg. Nog voor de rust trok Iliass Bel Hassani de stand uit een heerlijke voorzet van Mustafa Saymak weer gelijk. Daarvoor was PEC al een aantal keer gevaarlijk geweest. Daarna leek het lange tijd of beide ploegen wel genoegen namen met een puntje, zo weinig gevaar was er voor beide doelen.

Toen Reza Goochannejhad na 75 minuten eindelijk scoorde, werd hij afgevlagd vanwege buitenspel. Na bestudering van de beelden door VAR Christiaan Bax werd het doelpunt echter alsnog toegekend. Het uitgestelde vreugdedansje na de 2-1 van Goochannejhad oogde wat gekunsteld, maar de pret was er bij PEC niet minder om na drie opeenvolgende nederlagen in de eredivisie.

Tot grote vreugde van het thuispubliek maakte Pelle Clement daarna ook nog 3-1 van. Nummer 16 ADO moet zich daarentegen zorgen gaan maken. Hoewel na drie doelpuntloze duels door Kramer eindelijk weer eens gescoord werd, verloor de ploeg van trainer Fons Groenendijk voor de vijfde keer op een rij.

Volledig scherm
© BSR Agency
 1. Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschoppenreeks
  Mexico naar finale

  Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschop­pen­reeks

  Oranje Onder-17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK. De ploeg van Peter van der Veen verloor vandaag na een zinderende strafschoppenreeks van Mexico. Na negentig minuten stond het 1-1. In de beslissende penaltyserie miste Nederland drie strafschoppen tegen twee voor Mexico. De laatste misser kwam van verdediger Youri Vergeer, die de 12de pingel tegen doelman Eduardo Garcia aan schoot. Nederland speelt zondag om het brons tegen Frankrijk.