Invaller Crysencio Summerville gaf ADO na de pauze de nodige schwung tegen Heracles.
Volledig scherm
Invaller Crysencio Summerville gaf ADO na de pauze de nodige schwung tegen Heracles. © BSR Agency
0
EINDE
0

ADO komt niet langs Blaswich en ziet handhaving steeds lastiger worden

De eerste 0-0 op een schrikkeldag in de eredivisie is een feit. In de strijd tegen degradatie kwam ADO Den Haag vanavond niet voorbij Janis Blaswich, de doelman van Heracles. Handhaving lijkt daardoor steeds lastiger te worden.

Door Yorick Groeneweg

Hoewel Blaswich als uitblinker het veld afging, had Heracles aanvankelijk nog de beste kansen in Den Haag. Zo was in de eerste helft eredivisietopscorer Cyriel Dessers dicht bij een doelpunt, net als zijn ploeggenoot Delano Burgzorg. ADO kwam goed weg dat zij niet scoorden en bleef zonder zelf veel te creëren lang in de wedstrijd.

Bekijk hier de samenvatting (Premium)

Sterker: nadat Alan Pardew in de tweede helft de snelle en onberekenbare Crysencio Summerville inbracht, was de thuisploeg de gevaarlijkste. Nu hadden Omar Bogle en Lex Immers het openingsdoelpunt op de schoen, maar Heracles-doelman Janis Blaswich redde tot twee keer toe op knappe wijze van dichtbij.

Lex Immers probeert Mohammed Osman bij te halen.
Volledig scherm
Lex Immers probeert Mohammed Osman bij te halen. © ANP Sport

De nummer 17 van de eredivisie zette ook aan om het tij te keren. Alleen, zoals zo vaak dit seizoen, was het aanvallend te mager wat ADO liet zien. Het gebrek aan creativiteit liet zich weer eens voelen, al zorgde Summerville met zijn diepgang voor nog wat verrassing.

Ook lokte hij vrije trappen uit. Een wapen voor ADO, want van vijf van de laatste zes doelpunten kwamen uit vrije trappen. Vanavond moest specialist John Goossens uit voorzorg naar de kant.

Zonder die dreiging kon Heracles uit weer eens een puntje pakken. Met dank ook aan keeper Blaswich, die met knappe reflexen als één van de weinigen op het veld echt ergens in uitblonk.

ADO zag het verschil met de zestiende positie groeien. PEC Zwolle won namelijk met 4-3 van Vitesse en heeft net als Fortuna Sittard zes punten meer dan de nummer 17 van de ranglijst uit Den Haag. 

De nummers zeventien en achttien van de eindklassering van de eredivisie degraderen rechtstreeks. De nummer zestien krijgt een herkansing in de play-offs om promotie en tegen degradatie.

ADO Den Haag - Heracles.
Volledig scherm
ADO Den Haag - Heracles. © AD