Afellay is terug bij PSV, maar waar is Aissati?

‘Ibi’ en ‘Issy’ waren in 2005 een begrip bij PSV. De talentvolle middenvelders Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati hadden de wereld aan de voeten. Waar Afellay na acht jaar in het buitenland terugkeert bij PSV, voetbalt Aissati nog altijd ver buiten het zichtveld van de Nederlandse voetballiefhebber bij het Turkse Denizlispor.

Tien clubs heeft Ismail Aissati inmiddels achter zijn naam staan, waarvan alleen de eerste twee overeenkwamen met die van Ibrahim Afellay. Beiden speelden in Utrecht bij de jeugd van Elinkwijk en braken daarna als tiener door bij PSV. Memorabel is de wedstrijd waarop de 17-jarige Aisatti en de 19-jarige Afellay samen uitblonken tegen AC Milan in San Siro. De twee leken voorbestemd voor de Europese top.

Terwijl de oudste van de twee later Barcelona haalde, werd het bij Aissati snel minder. Bij Ajax verbannen naar het tweede, verhuurd aan FC Twente en Vitesse en vervolgens ook naar het buitenland. 

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati vieren de landstitel van PSV in het seizoen 2005-2006. © © PICS UNITED

Inmiddels speelde Aissati dus voor tien clubs. De laatste is Denizlispor, op het tweede niveau in Turkije. Niet onverdienstelijk overigens, afgelopen seizoen werd hij kampioen met ‘De Hanen’. Of Aissati ook de stap omhoog maakt is nog onbekend; het contract van de nu 30-jarige middenvelder loopt deze maand af. Voor Denizlispor speelde Aisatti in Turkije ook al bij Balikesirspor en Alanyaspor. Tussendoor was het Russische Terek Grozny drie seizoenen zijn werkgever. 

Een terugkeer naar Nederland leek overigens twee jaar geleden in de maak. Aissati zou stage gaan lopen bij ADO. Tot een proefperiode kwam het uiteindelijk niet. Het schoot de middenvelder in het verkeerde keelgat dat hij moest lezen dat de technische staf nog overtuigd moest worden van zijn kwaliteiten. De op dat moment clubloze speler wilde in Den Haag alleen zijn conditie op peil houden, terwijl ze dat bij ADO niet zagen zitten. 

 1. LIVE: De Graafschap na half uur spelen op achterstand tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: De Graafschap na half uur spelen op achter­stand tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC met drie nieuwe basisklanten tegen beloften van PSV
  LIVE

  LIVE: NEC met drie nieuwe basisklan­ten tegen beloften van PSV

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!