Ajax verliest in Groningen. Serginho Dest, Carel Eiting, Quincy Promes en Tagliafico en Ryan Babel balen van het verlies.
Volledig scherm
PREMIUM
Ajax verliest in Groningen. Serginho Dest, Carel Eiting, Quincy Promes en Tagliafico en Ryan Babel balen van het verlies. © Pim Ras Fotografie

Ajax bevangen door winterdip, de flow is ver te zoeken

VideoAjax leek ongenaakbaar, maar net als vorig seizoen is de start van het nieuwe jaar matig. Kan het toch nog fout gaan?

Door Freek Jansen

27 januari 2019. Een datum die in Rotterdam voor altijd in de geschiedenisboeken staat, terwijl Amsterdam de bewuste dag het liefst zo snel mogelijk vergeet. Gisteren was het een jaar geleden dat Ajax de pijnlijke 6-2 nederlaag in de Kuip leed. Het zorgde destijds voor wanhoop bij spelers, staf en achterban.

  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.