Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax hengelt 19-jarige Antony binnen voor nieuw transferrecord

20 miljoen euroAntony Matheus dos Santos komt dan toch naar Ajax. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Sao Paulo over de transfer van de 19-jarige Braziliaan.

Door Freek Jansen

Ajax zette in januari nog in op een wintertransfer, maar beide clubs kwamen destijds niet tot een akkoord. Marc Overmars gaf ook na de transferdeadline echter niet op en de gesprekken met de Braziliaanse topclub raakten deze week in een stroomversnelling.

Antony, die als een groot talent te boek staat en ook werd begeerd door Borussia Dortmund en Manchester City, maakt komende zomer de overstap naar Ajax. De linksbenige aanvaller speelt vanaf de rechterflank en komt onder meer uit voor het Olympisch elftal van Brazilië.

Volgens Braziliaanse media breken de Amsterdammers met de komst van Antony een transferrecord. Het talent komt voor 20 miljoen euro over van de Braziliaanse topclub, waarbij het bedrag door bonussen nog kan oplopen tot 25 miljoen euro. Antony treedt met zijn transfer in de voetsporen van David Neres, die drie jaar geleden de overstap maakte van Sao Paulo naar Ajax.

Volg onze Ajax-watcher Freek Jansen ook op Twitter, Instagram en Facebook.