Volledig scherm
PREMIUM
Kan Ajax in Nederland net zo dominant worden als Bayern München dat in Duitsland is? © Pim Ras Fotografie

Ajax het Bayern van de eredivisie? Dat valt te bezien

Monopoliepositie Ajax?Nu de miljoenen euro's binnenstromen bij Ajax lijkt het erop dat de club in Nederland ver weg kan lopen bij de concurrentie. Toch is de werkelijkheid anders. Er blijven genoeg obstakels die kunnen verhinderen dat Ajax een definitieve voorsprong neemt. 

Door Maarten Wijffels

Toon Gerbrands was er snel bij om Ajax te feliciteren met weer een daverende prestatie in Europa. De algemeen directeur van PSV sloot zijn Twitter-boodschap dinsdagavond zo af: ‘Er zijn grenzen verlegd. Ontzettend knap dat dit is gelukt. Nederlands voetbal zal hiervan profiteren.’

Gerbrands was amper uitgetikt of er kwamen meer reacties. Die hadden ook een andere toon: Ajax weer stap dichter bij monopoliepositie in Nederland. Ajax klaar om eredivisie voor jaren te verlammen zoals Bayern München doet met de Bundesliga.

  1. LIVE: Breinburg in de basis op bekend terrein in kleine Gelderse derby
    LIVE

    LIVE: Breinburg in de basis op bekend terrein in kleine Gelderse derby

    NIJMEGEN - De Goffert is maandagavond (aftrap 20.00 uur) in de eerste divisie het decor van de kleine Gelderse derby. Koploper De Graafschap reist af naar Nijmegen voor de confrontatie met NEC. Gregor Breinburg, terug in de basis bij De Graafschap, keert voor even terug op de plek waar hij in vier jaar tijd pieken en dalen meemaakte. ,,Ik ken ook nog veel mensen bij de club. Dat maakt het speciaal terug te keren’’, zei hij daarover. Mis niets in het liveblog!