Erik ten Hag en Zakaria Labyad tijdens Ajax - FC Utrecht twee jaar geleden. De bezoekers wonnen toen met 1-2 Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik ten Hag en Zakaria Labyad tijdens Ajax - FC Utrecht twee jaar geleden. De bezoekers wonnen toen met 1-2 Amsterdam. © BSR_AGENCY

Ajax tegen angstgegner, mooie mijlpaal voor Berghuis?

Stats + opstellingenSpeelronde dertien in de eredivisie gaat vanavond van start, als Vitesse en FC Groningen het in het Gelredome tegen elkaar opnemen. Vooral zondag is om van te smullen met de ploegen die Europees in actie kwamen. Aan de hand van de leukste feitjes en weetjes van statistiekenbureaus Opta en Gracenote blikken we vooruit. 

Vitesse – FC Groningen (vrijdag 20.00 uur)

Doelpunten zullen zeker gemaakt worden als Vitesse en FC Groningen elkaar ontmoeten in de Gelredome. De ploeg uit Arnhem scoorde de afgelopen vijftien duels minimaal één keer tegen de Groningse formatie. Maar Vitesse verkeert niet in blakende vorm, met twee nederlagen op rij – voor het eerst onder coach Leonid Slutsky. De ploeg van Danny Buijs lijkt de ideale tegenstander om het vertrouwen op te krikken. Juist in uitwedstrijden presteert FC Groningen matig, met één zege in twaalf wedstrijden. Maar een vrijdagavondwedstrijd is anders: de laatste drie duels bleef het ongeslagen. De bezoekers kunnen het verjaardagsfeestje van Vitesse-keeper Remko Pasveer (36 jaar en 200ste duel) op brute wijze verstoren.