Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax: thuiswedstrijd tegen FC Twente ‘gewoon’ in klein stadion

AMSTERDAM - Ajax gaat ervan uit dat de wedstrijd waarin FC Twente kampioen kan worden van de eerste divisie niet plaats heeft in de grote Johan Cruijff Arena, maar in het kleinere stadion de Toekomst, waar Jong Ajax speelt. Dat laat de club maandag om 13.10 uur weten. 

Desgevraagd schrijft Ajax: ‘Ondanks het nieuwe verzoek van FC Twente gaan wij er gewoon van uit dat de wedstrijd op de Toekomst wordt gespeeld. Daarvoor hebben we enige tijd geleden al deze verklaring afgegeven, waar wij bij blijven’.

De verklaring gaat door: ‘Vooropgesteld vindt Ajax het heel jammer dat het niet aan de wens van alle supporters van FC Twente kan voldoen. Ajax loopt zelf ook regelmatig tegen de situatie aan waarin de capaciteit van een uitvak niet voldoet aan de vraag van onze supporters’.

Openbare orde

‘De Toekomst is de thuishaven van Jong Ajax, dat er al zijn thuiswedstrijden speelt. De Toekomst voldoet aan alle infrastructurele eisen die de KNVB aan een stadion betaald voetbal stelt. Daarnaast geldt dat het bezoekersvak een minimumcapaciteit 2.5 procent van de capaciteit van het gehele stadion moet betrekken. Met 185 kaarten voldoet Ajax ruim aan deze eis (8.8 procent van 2100).

Ajax faciliteert de 185 supporters die vanuit FC Twente afreizen naar de Toekomst. Als andere supporters zonder kaartje besluiten op eigen gelegenheid richting Amsterdam af te reizen, zal dit een openbare orde-kwestie worden waar de gemeente over gaat. Ajax hoopt op 19 april een mooie wedstrijd te beleven met alle aanwezige supporters’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.