Volledig scherm
Tussenbalans Feyenoord. © AD Sportwereld

Alleen het bekertoernooi loopt naar wens voor Feyenoord

TussenbalansMorgen begint de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag nummer 3 Feyenoord.

In & uit

Voor inkopen is geld nodig en dat heeft de club de laatste jaren al uitgegeven, terwijl er geen ‘nieuw’ geld meer werd verdiend met verkopen. Tonny Vilhena wordt al jarenlang gelinkt aan een transfer. Of dat deze winter nog zal gebeuren, is zeer de vraag. De middenvelder is een onmisbare schakel voor dit Feyenoord.

Volledig scherm
Tony Vilhena. © Pro Shots

Klus voor de coach

De beker pakken is het enige doel dat resteert voor Giovanni van Bronckhorst. En misschien wel belangrijker: het spel moet beter. Wat de ploeg tegen PSV liet zien, zou de standaard moeten zijn. Zwakke opponenten krijgen nu nog te vaak het idee dat er iets te halen valt.

Let op hem!

Orkun Kökcü (18) is een technisch verfijnde speler, die tegen FC Emmen uitstekend debuteerde. De aanvallende middenvelder moet in 2019 een volgende stap zetten. Ook de KNVB moet scherp zijn. Jeugdinternational Kökcü kan namelijk ook nog voor Turkije kiezen.

Volledig scherm
Orkun Kokcu. © Pim Ras Fotografie

Tussenbalans

Feyenoord hoopte te profiteren van het drukke Europese schema voor Ajax en PSV. Maar de ploeg begon dramatisch tegen De Graafschap. Het einde was ook belabberd, met slechts één punt uit de duels met Fortuna Sittard en ADO. Alleen het bekertoernooi verloopt weer eens naar wens.