Volledig scherm
Steven Berghuis. © BSR Agency

Berghuis: We waren fris en creatief, maar laten we niet te blij doen

Zege FeyenoordSteven Berghuis kreeg na afloop van de zege van Feyenoord op sc Heerenveen (3-0) de felicitaties van zijn trainer Giovanni van Bronckhorst. ,,Want hij heeft zijn voeten laten spreken", verklaarde de coach.

Van Bronckhorst verwees naar een incident vorige week op de training. Berghuis maakte zo'n stevige tackle dat hij zondag tegen FC Utrecht voor straf op de bank moest beginnen. Na een sterk optreden en een doelpunt tegen Heerenveen vond Berghuis niet dat hij het juiste antwoord had gegeven. ,,Ik ben gewoon blij dat ik lekker heb gevoetbald", zei hij voor de camera van FOX Sports. ,,Meer niet. Voor mij is het nu klaar."

Volledig scherm
Steven Berghuis. © BSR Agency

,,We waren creatief naar voren en probeerden kansen te creëren", zei Berghuis. ,,Aan de bal waren we redelijk fris en creatief. Ik denk dat dat de laatste weken ontbrak. Het frisse, het plezier hebben samen. Dat voelt ook wel weer een keer lekker. Maar laten we niet te blij doen. Op naar zondag", doelde hij op de uitwedstrijd op het kunstgras van VVV-Venlo. ,,Daar hebben we het vaker moeilijk gehad. We kunnen onze borst nat maken."