Volledig scherm
Steven Bergwijn. © Getty Images

Bergwijn loopt liesblessure op en haakt af bij Jong Oranje

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi kan tijdens de EK-kwalificatieduels tegen Engeland en Schotland geen beroep doen op Steven Bergwijn. De PSV-aanvaller is geblesseerd geraakt aan zijn lies.

Bergwijn werd eerder deze week door bondscoach Ronald Koeman niet bij het grote Oranje gehaald, omdat hij van waarde kon zijn voor zijn leeftijdsgenoten in de jacht op kwalificatie voor het EK.

Het is nog niet bekend wat de ernst van de blessure is. Bergwijn, die de laatste weken behoorlijk op dreef was, is per direct teruggekeerd naar Eindhoven. Van de Looi heeft besloten geen vervanger op te roepen.

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.