Volledig scherm
Steven Bergwijn in actie bij Jong Oranje. © Pro Shots

Bergwijn verlaat geblesseerd trainingsstage Oranje

Steven Bergwijn heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. De PSV-speler meldde zich vanmiddag al met een knieblessure in Zeist. 

Onderzoek van de medische staf van het Nederlands elftal wees uit dat de klachten van dien aard zijn dat ze hem verhinderen te trainen of te spelen. Eerder meldde ook Bart Ramselaar zich af voor de tweedaagse trainingsstage. De middenvelder van PSV was nog niet hersteld van een hersenschudding.

De volgende dertien spelers melden zich later deze middag op het trainingsveld van de KNVB Campus: Juninho Bacuna (FC Groningen), Steven Berghuis (Feyenoord), Justin Bijlow (Feyenoord), Kevin Diks (Feyenoord), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Luuk de Jong (PSV), Teun Koopmeiners (AZ), Thomas Ouwejan (AZ), Sergio Padt (FC Groningen), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Wout Weghorst (AZ) en Jeroen Zoet (PSV).

Bondscoach Ronald Koeman traint vandaag en donderdag met enkele internationals en spelers van Jong Oranje in Zeist. Koeman maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de oefenwedstrijden tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). 

Jong Oranje speelt ook twee vriendschappelijke duels, tegen Bolivia (25 mei) en Paraguay (29 mei). Bondscoach Art Langeler laat ook vrijdag weten welke spelers hij meeneemt.