Volledig scherm
© ANP Sport
0
EINDE
4
  • Bryan Linssen 29' 34'
  • Riechedly Bazoer 43'
  • Nouha Dicko 53'

Beste seizoensstart ooit voor Vitesse na zege in Venlo

Vitesse is de nummer drie van Nederland. De Arnhemse club profiteert met de eenvoudige 4-0 zege op VVV-Venlo van een misstap van concurrent AZ. Coach Leonid Sloetski heeft zo een record in handen. De Rus noteert het hoogste puntentotaal ooit met de Gelderse eredivisionist na tien speelronden.

Vitesse staat op 23 punten uit tien duels. Daarmee blijft de Arnhemse club in het spoor van koploper Ajax. De Gelderse equipe staat momenteel gelijk met PSV, dat met 3-0 verloor bij FC Utrecht. Alleen het doelsaldo zet de Eindhovense titelkandidaat op plaats twee in de eredivisie.

Sloetski verbetert met de sterke opening van de competitie de score van Ronald Koeman bij Vitesse uit het seizoen 2000/20001 (22 punten). De derde plek is de oogst na het onverwachte verlies van AZ tegen Heerenveen (2-4).

Volledig scherm
Bryan Linssen scoorde twee keer in Venlo. © ANP Sport

Rendement het toverwoord

Rendement was zaterdagavond in De Koel het toverwoord voor de Gelderse equipe. VVV kreeg voor rust liefst zeven kansen. Vitesse acteerde flets en kwam tot welgeteld drie doelpogingen. Maar die leverden allen een goal op.

Bryan Linssen opende na 29 minuten de score na een lange pass van Armando Obispo. De aanvoerder maakte na 34 minuten ook de 0-2. De in Limburg geboren aanvaller heeft nu tegen alle huidige eredivisieclubs gescoord. Vervolgens scoorde Riechedly Bazoer vlak voor rust de 0-3.Hij trof doel met links, zijn ‘chocoladebeen’.

Het duel in Limburg was daarmee van alle spanning ontdaan. Maar Vitesse liep nog verder uit. Dicko zorgde na 53 minuten voor 0-4. De Frans-Malinees anticipeerde op een nieuw wapen van de Arnhemse club, de verre trap van doelman Remko Pasveer.

VVV-Vitesse 0-4 (0-3)

29. Linssen 0-1, 34. Linssen 0-2, 43. Bazoer 0-3, 53. Dicko 0-4

Gele kaarten: Van Ooijen, Cattermole (VVV)

VVV-Venlo: Kirschbaum: Pachonik, Röseler, Schäfer, Janssen; Post, Cattermole, Neudecker (79. Opoku); Van Ooijen (56. Soriano), Wright (56. Sinclair), Yeboah.

Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Clark; Foor, Bazoer, Bero (87. Vroegh), Linssen; Matavz (75. Buitink), Dicko (66. Grot).