Bicentini grijpt net naast ereprijs ‘coach van het jaar’

WIJCHEN – Remko Bicentini is als tweede geëindigd bij de verkiezing coach van het jaar bij de voetbalbond CONCACAF. De Argentijn Matias Almeyda werd deze week verkozen tot beste trainer in Noord- en Midden-Amerika in het afgelopen jaar. Bicentini uit Wijchen, bondscoach van Curaçao, eindigde op de tweede plaats.

Volledig scherm
Remko Bicentini langs de lijn als trainer van Juliana’31. © David van Haren

Curaçao is de laatste jaren onder Bicentini (50) aan een opmars bezig in het mondiale voetbal. De ploeg voert momenteel het klassement in de Nations League aan. Curaçao won eerder de Caribbean Cup en deed voor het eerst mee aan de Gold Cup (landentoernooi van Noord- en Midden-Amerika).

Twee teams
Wijchenaar Bicentini, opgegroeid in Nijmegen, was eerder jarenlang assistent-bondscoach en volgde Patrick Kluivert in 2016 op als bondscoach. Bicentini is behalve bondscoach van Curaçao ook trainer van amateurclub Juliana'31 uit Malden.

Almeyde leidde de Mexicaanse club CD Guadalajara naar winst van de Concacaf Champions League, het hoogste clubtoernooi van Noord- en Midden-Amerika en het Caribische gebied.

,,Ik vind dit heel mooi voor Curaçao”, laat Bicentini weten. ,,Deze nominatie telt. Ik denk dat de gunfactor er absoluut bij zat. Daar ben ik enorm trots op. Het is een prestatie van ons allemaal: van de spelers en staf tot aan de voetbalbond.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.