Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Boete van 25.000 euro voor Feyenoord na vuurwerk tijdens Klassieker

Feyenoord heeft weer een boete gekregen vanwege vuurwerk. De KNVB bestrafte de Rotterdamse club met een boete van 25.000 euro, omdat voor en tijdens de thuiswedstrijd eind januari tegen Ajax vuurwerk werd afgestoken op de tribunes van De Kuip. Feyenoord won de Klassieker met 6-2.

Eerder in de week werd al bekend dat Vak S, waar de fanatieke aanhang van Feyenoord zetelt, op donderdag 4 april leeg moet blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit als extra straf, bovenop een boete van 15.000 euro, voor het afsteken van vuurwerk tijdens het duel met PSV op 2 december. De tuchtcommissie kwam met deze harde maatregel na een aantal boetes en voorwaardelijke sancties voor Feyenoord vanwege vuurwerk.
De Rotterdammers kunnen nóg een straf tegemoetzien. Bij de verloren bekerwedstrijd van afgelopen maand tegen Ajax (0-3) werd weer vuurwerk afgestoken. De aanklager is opnieuw een vooronderzoek begonnen.

  1. Koeman heeft nieuwe rechtsback nodig: ‘Ik denk aan Janmaat of Hateboer’

    Koeman heeft nieuwe rechtsback nodig: ‘Ik denk aan Janmaat of Hateboer’

    Bondscoach Ronald Koeman wil door blessures bij Denzel Dumfries (lies) en Kenny Tete (dijbeen) snel een rechtsback aan de selectie van Oranje toevoegen voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland, zondag in Amsterdam. ,,Ja, die kans zit erin. Ik denk dan aan Daryl Janmaat of Hans Hateboer. Het wordt één van die twee’', liet de jarige Koeman (56) bij de NOS weten na de royale zege op Wit-Rusland in De Kuip (4-0).