Volledig scherm
Marcel Brands (links) en Toon Gerbrands en de kampioensschaal. © Pim Ras Fortografie

Brands in dubio: 'Maar snel beslissing'

Marcel Brands geeft PSV snel duidelijkheid over zijn toekomst. De directeur voetbalzaken kon gisteravond nog niet aangeven of hij zelf in Eindhoven blijft na dit seizoen, maar zei wel binnen niet al te lange tijd knopen door te hakken.

Zoals bekend heeft Everton belangstelling voor Brands. ,,Ik ga er niet al te lang meer mee wachten en zal binnenkort een beslissing nemen", gaf de PSV-leidinggevende aan na de huldiging op de platte kar en het Stadhuisplein in Eindhoven.

,,De beslissing is nog niet gevallen. Het is moeilijk om dit allemaal achter te laten. Bij PSV werk ik met mensen waarvan ik weet wat ik aan ze heb en die ik al jaren koester."

PSV wil verder met assistent-coach Ruud Brood (55). De ervaren coach gaat binnenkort in gesprek met de clubleiding en van beide kanten is er de intentie om verder te gaan. 

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'