Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / VI Images

Brands trekt nu zélf interesse uit het buitenland

Als PSV kampioen wordt, zal er straks volop worden getrokken aan spelers. Maar ook de architect van het team is voor buitenlandse clubs interessant. Technisch directeur Marcel Brands is alvast prominent in beeld bij Premier League-club Everton.

Volledig scherm
© ANP

Door Maarten Wijffels

Tweeënhalf jaar geleden keek een volgepakt Old Trafford met verbazing naar een elftal vol onbekende voetballers uit Nederland. Ze speelden in de Champions League keurig 0-0 op bezoek bij Manchester United, een grootmacht uit Engeland. Davy Pröpper dartelde die novemberavond over het middenveld. Jürgen Locadia sleurde in de aanval en Santiago Arias dweilde de hele rechterflank af als aanvallende rechtsback.

Het was het elftal van PSV, dat in elkaar was gezet door technisch directeur Marcel Brands. In dat Champions League-seizoen sneuvelde PSV ook pas op de drempel van de kwartfinales. Enkel een verloren penaltyserie tegen Atlético Madrid verhinderde een plek bij de laatste acht.

Inmiddels is Davy Pröpper zelf aan de slag in Engeland, bij Brighton. Net als Locadia. En eerder transporteerde Brands ook al Georginio Wijnaldum, Erik Pieters, Luciano Narsingh en Memphis Depay naar de andere kant van Het Kanaal.

Het is één van de redenen dat de td van PSV nu zélf Engelse interesse opwekt. Everton ziet in Brands een mogelijk nieuwe football director voor komend seizoen, nu de prestaties onder het huidige tandem van technisch directeur Steve Walsh en manager Sam Allardyce tegenvallen, ondanks meer dan 200 miljoen pond aan spelerstransfers.