Volledig scherm
Jasper Cillessen. © Pim Ras Fotografie

Cillessen: Jammer dat je op donderdag en zondag speelt

Doelman OranjeEen maand geleden zag het er slecht uit, maar Jasper Cillessen verdedigt deze week ‘gewoon’ het doel van Oranje bij de start van de EK-kwalificatiereeks. 

,,Ik ben fit, heb alweer twee weken goed kunnen trainen en ook probleemloos een wedstrijd gespeeld om de Copa Catalunya”, zegt de vaste eerste doelman. Cillessen herstelde sneller dan verwacht van een spierscheuring in zijn kuit. ,,Ik had me pas zorgen gemaakt als ik nu pas drie dagen in training was geweest. Dan zou het gevoel toch anders zijn.”

Quote

Er is niemand die hoeft te wennen aan Oranje.

Jasper Cillessen

De doelman van FC Barcelona begint alweer aan zijn achtste jaar in de selectie van Oranje. Het valt op dat Nederland bijna altijd moeite heeft met opstarten in deze periode van het jaar, gezien de resultaten. De laatste zege in een eerste interland van een nieuw kalenderjaar dateert alweer van 2012. ,,Het is altijd wel even lastig, ja”, merkt Cillessen, die in de helft van die zegeloze potjes keepte. 

,,Deze periode is een drukke tijd bij de club, iedereen heeft veel wedstrijden. Nu is het ook jammer dat je nu donderdag en zondag speelt. Een bondscoach en een spelersgroep hebben altijd liever zaterdag/dinsdag, zodat er iets meer tijd is voor herstel of juist om jongens te prikkelen. Maar aan de andere kant: ik zie spelers met een goed gevoel binnenkomen. En als je een goed gevoel hebt, speel je vrijer. Er zijn ook geen nieuwe gezichten en geen debutanten. Dus iedereen kent elkaar, er is niemand die hoeft te wennen aan Oranje.’’

Volledig scherm
Ronald Koeman en Jasper Cillessen. © Pim Ras Fotografie