Doelman Remko Pasveer druipt teleurgesteld af na de nieuwe nederlaag van Vitesse.
Volledig scherm
Doelman Remko Pasveer druipt teleurgesteld af na de nieuwe nederlaag van Vitesse. © ANP Sport
1
EINDE
2
  • Bryan Linssen 49'
  • Joel Asoro 13' 31'

Crisis bij Vitesse na derde nederlaag op rij

ARNHEM - Vitesse verkeert in een crisis. De Arnhemse club verloor vrijdagavond met 2-1 van FC Groningen. Daarmee ging de equipe van coach Leonid Sloetski voor de derde keer op rij onderuit.

Sloetski wijzigde voor het duel met Groningen zijn opstelling. De Rus greep in na de twee opeenvolgende nederlagen tegen ADO Den Haag (0-2) en FC Emmen (2-1). Spits Tim Matavz belandde op de bank. Jay-Roy Grot verscheen aan het front. Daarmee schoof Eli Dasa door naar de rechtervleugel. Julian Lelieveld kreeg een basisplaats als rechtsback.

Meteen onder druk

Vitesse begon scherp aan het duel en zette Groningen meteen onder druk. Maar de equipe van coach Danny Buijs opende de score. De eerste kans was meteen raak. Joel Asoro benutte na 13 minuten een rebound, na een afgeslagen inzet van Kaj Sierhuis: 0-1.

Onder aanvoering van Bryan Linssen ging Vitesse daarna op jacht naar de gelijkmaker. De aanvoerder schoot tweemaal, maar ontbeerde geluk. De eerste poging werd ternauwernood verijdeld door doelman Sergio Padt. Daarna schoot de Limburger op de lat.

Tegenstoot

In de tegenstoot kwam Groningen na 31 minuten vervolgens op 0-2. Danilho Doekhi schatte een lange bal van Padt verkeerd in. Daarna stond achterin iedereen te slapen. Asoro ontsnapte op de doorkopbal van Sierhuis en rondde doeltreffend af.

Vitesse ontsnapte vlak voor rust uiteindelijk nog aan een derde treffer. Sierhuis schoot een vrije trap op de lat.

Orde hersteld

Met een crisis op de loer herstelde Sloetski in de rust de orde bij Vitesse. Matavz kwam voor de tegenvallende Grot. Linssen bracht de Arnhemse equipe daarna al snel terug. De Limburger scoorde op aangeven van keeper Pasveer, die met een lange bal weer eens een kans creëerde: 1-2.

Vitesse ontwikkelde daarna een enorm offensief. Er was volop strijd en passie. Maar Groningen bleef overeind. De crisis was compleet, met een groep supporters die zich op de hoofdtribune meldde om alle ongenoegen kenbaar te maken. Een cordon agenten moest de vrede bewaren.

Vitesse-FC Groningen 1-2 (0-2)

13. Asoro 0-1, 31. Asoro 0-2, 50. Linssen 102

Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Dasa, Bazoer, Bero, Linssen; Dicko, Grot (46. Matavz).

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam; Matusiwa, El Messaoudi, Hrustic (66. Benschop), El Hankouri; Sierhuis (56. Memisevic), Asoro (89. Schreck).