De Jong: Barça is zó goed, we hadden het compacter moeten houden

VideoPSV slikte een flinke nederlaag in Camp Nou, maar Luuk de Jong had niet het idee dat de landskampioen zich hoefde te schamen voor het verlies bij Barcelona. ,,Dit Barcelona is zó goed en heeft zoveel kwaliteit, we hadden het compacter moeten houden.''

Door drie doelpunten in het laatste kwartier, won de Spaanse landskampioen met 4-0. ,,Na de 2-0 gingen we iets meer vooruit spelen. Dat moet je misschien niet doen. Zij hebben zoveel kwaliteit om de ruimtes te vinden en doelpunten te maken. We hadden het compacter moeten houden'', zei de aanvoerder van PSV tegen Veronica.

PSV moest het initiatief aan Barcelona laten, maar kwam er in Camp Nou ook zelf regelmatig gevaarlijk uit. De Jong: ,,In de rust hadden we echt nog het geloof. In de 'omschakelmomenten' was Barcelona soms laks, kregen we ruimte en waren we enkele keren gevaarlijk. Tegen een ploeg als Barcelona moet je die kansen dan wel afmaken.''

Volledig scherm
Luuk de Jong. © ANP

Pablo Rosario vond de nederlaag tegen Barcelona iets te veel van het goede. ,,Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd is het echt onnodig. Al is dat ook de kwaliteit van het team waar we tegen spelen", zei de PSV-middenvelder, die zijn debuut in de Champions League maakte.

Volledig scherm
Lionel Messi (rechts) in duel met Pablo Rosario. © ANP Pro Shots

Rosario had na een halfuur eerder in kunnen grijpen bij een dribbel van Ousmane Dembélé. Uit de vrije trap die volgde, maakte Lionel Messi op magnifieke wijze de 1-0. ,,Als ik nu terugdenk, had ik hem misschien onderuit moeten halen en geel moeten pakken. Maar als je weet dat je nog 60 minuten moet, met geel op zak, is dat ook weer lastig", zei Rosario.

Hij zat niet bij de pakken neer, ondanks de nederlaag. Hij benadrukte ook dat PSV een team is dat op weg is naar 'iets moois'. ,,Dit is een goede les voor ons. We hebben goede dingen laten zien, maar ook minder goede dingen. Daar moeten we lering uit trekken. We hebben ook gezien dat wij tegen iedere ploeg kansen kunnen creëren", aldus de middenvelder. 

Volledig scherm
Luuk de Jong en Pablo Rosario. © ANP Pro Shots
Volledig scherm
Ivan Rakitic in duel met Luuk de Jong. © EPA