Volledig scherm
Coach Henk de Jong van De Graafschap. © BSR Agency

De Jong: Ik ben echt heel blij voor De Graafschap en voor alle mensen

Mocht De Graafschap erin slagen om in de eredivisie te blijven dan hebben de 'Superboeren' volgens de scheidende trainer Henk de Jong een topprestatie geleverd. ,,Dan zijn we Nederlands, Europees en wereldkampioen geworden in één jaar'', liet hij weten.

De Graafschap speelt na de 2-0 zege op Cambuur Leeuwarden in de finale van de play-offs om lijfsbehoud tegen Sparta Rotterdam. ,,Ik ben echt heel blij voor De Graafschap en voor alle mensen”, zei De Jong. 

De trainer van De Graafschap dankte vooral de supporters. ,,Zij slepen ons er het hele seizoen al doorheen. En vanavond tegen Cambuur weer. En dat moet nog een keer. Met behulp van alle mensen gaan we het misschien wel redden. Ons stadion heeft iets magisch, dat kan iets teweeg brengen bij de ploeg.” 

Opgeblazen

Volgend seizoen zit De Jong op de bank als coach van Cambuur. Dat maakte het voorbije tweeluik extra pikant voor hem. ,,Ik ben wel blij dat het er nu opzit. Ik ben nu nog helemaal voor De Graafschap, over een maand ben ik helemaal voor Cambuur. De buitenwereld maakte het groter dan het was.”