De Jong: Ze hadden bijna iedereen van ons ‘Man of the Match’ kunnen maken

PollFrenkie de Jong werd verkozen tot beste speler van de halve finale van de Nations League tussen Oranje en Engeland (3-1). ,,Dat leverde een kleine beker op’’, glunderde de middenvelder na afloop. 

Poll

Wie wint de eerste editie van de Nations League?

  • Portugal (20%)
  • Nederland (80%)
27272 stemmen

,,Dat is leuk, maar ik denk dat ze bijna iedereen van ons hadden kunnen kiezen. Als ik zie hoe Matthijs de Ligt zich herstelt van die fout van hem bij dat eerste doelpunt. Hij raakte niet in de war en kopte die gelijkmaker echt snoeihard in. Dat begint zijn handelsmerk te worden. Lekker hoor.”

Om te vervolgen: ,,Het was een mooie wedstrijd. Natuurlijk voel je vermoeidheid. Maar opladen voor de finale is geen probleem. Dat was misschien lastiger geworden als we om de derde plek hadden moeten spelen tegen Zwitserland. Dat doet mentaal ook iets met een speler. Ik ben wel blij dat we die wedstrijd niet hoeven te spelen. We vormen een hecht team, hoe dat is gegroeid is lastig te zeggen. Ik ben er ook niet helemaal vanaf het begin bij geweest. Maar we stralen plezier uit en bovendien vechten we terug als een tegenslag moeten verwerken. Dat is al een paar keer gebeurd, na een achterstand staan we weer op.’’

Na Frankrijk en Duitsland moest ook Engeland eraan geloven gisteravond. De Jong: ,,Als je het zo bekijkt, dan is het wel terecht dat we in de finale staan. Dit is geen WK of EK, maar wel een leuk toernooi en een kans op een prijs. Zo vaak heeft het Nederlands elftal nu ook weer niet iets gewonnen.”

Ronaldo

Zondagavond in Estádio do Dragão van FC Porto is het Portugal van Cristiano Ronaldo de tegenstander in de finale van de nieuwe competitie van de UEFA. Oranje versloeg de Portugezen vorig jaar al eens tijdens een oefenwedstrijd (3-0). En Ronaldo zal nog niet vergeten zijn hoe hij onlangs met Juventus door Ajax werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League.

,,Ik denk niet dat Ronaldo aan revanche denkt”, stelde De Jong. ,,Hij heeft al zo veel gewonnen en gescoord. Woensdag maakte hij er weer drie tegen Zwitserland. Hij is een van de beste spelers van de wereld en we mogen hem eigenlijk geen kans geven.”

Bekijk hieronder een interview met Donny van de Beek

Volledig scherm
Frenkie de Jong lacht. Hij tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen. © Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
Frenkie de Jong flitst langs Kyle Walker. © Pim Ras Fotografie