Volledig scherm
Pim Balkestein (links) in het shirt van VVV-Venlo in duel met Dennis Janssen van FC Oss. © Joep Leenen/ProShots

De Treffers versterkt zich met verdediger

De Treffers heeft Pim Balkestein aan de selectie toegevoegd. De 28-jarige linksbenige verdediger komt per direct over van het Duitse Elversberg’07. De oud-speler van VVV-Venlo was transfervrij nadat zijn de club uit de Regional Liga zijn contract deze maand ontbond. Groesbeekse topklasser hoopt Balkestein speelgerechtigd te krijgen voor het competitieduel met EVV van zondag.

Balkestein is alweer de 2de aanwinst voor de Groesbeekse formatie deze winterstop. De Treffers, halverwege het seizoen de nummer 2 van de topklasse, versterkte zich eerder al met Derek de Bruijn. Hij stapte over van het failliete VVA’71 uit Achterberg naar sportpark Zuid.

Balkestein doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar speelde in Friesland geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht. De voetballer uit Gouda speelde later in Engeland voor Ipswich Town, Brentford, Rochdale en AFC Wimbledon, voordat hij medio 2014 bij VVV neerstreek. Balkestein speelde 60 wedstrijden voor de Limburgers. Afgelopen seizoen stapte hij over naar Elversberg.

De Treffers stelt alles in werking om Balkestein speelgerechtigd te krijgen voor de competitiehervatting tegen EVV van zondag. Het zou dan niet ondenkbaar zijn dan hij meteen in de basis start als linkervleugelverdediger. Trainer Anton Janssen mist met de geblesseerde Bram Eltink en Jan-Willem Stronks 2 spelers op die positie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.