Debutant Azarkan: ‘Ik had eerlijk gezegd geen speelminuten verwacht’

VideoFeyenoord verloor dan wel met 3-0 in eigen huis van Panathinaikos, maar er was ook een lichtpuntje in de Kuip: Marouan Azarkan maakte zijn debuut. 

Azarkan ging met de selectie mee op trainingskamp in Oostenrijk. Of hij had verwacht al speelminuten te krijgen? ,,Eerlijk gezegd niet. Ik dacht dat de trainer de meesten negentig minuten zou laten spelen, toen ik mocht warm lopen kreeg ik steeds meer zin om in te vallen.”

De 17-jarige aanvaller wist zijn stempel niet te drukken op de wedstrijd. Feyenoord kreeg volop kansen. De thuisploeg verzuimde deze af te maken, waar de Grieken juist wel het net wisten te vinden. Azarkan: ,,We waren zeker de betere partij, maar de ballen wilden er gewoon niet in.” 

Volledig scherm
Marouan Azarkan in duel met Patrick Herrmann © BSR Agency
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’