Volledig scherm
Calvin Stengs (links) en Myron Boadu. © BSR Agency

Debuterende Stengs en Boadu: ‘Een jongensdroom’

Het werd een gedenkwaardige avond voor Calvin Stengs en Myron Boadu. De twee maakten tegen Estland (5-0 zege) hun debuut voor het Nederlands elftal. ,,Het is toch spannender dan normaal”, zegt Stengs.

Met een piekfijne assist op Wijnaldum kwam Stengs toch nog in de boeken vanavond. Mooi, want helemaal soepel liep het nog niet voor de twintigjarige rechtsbuiten van AZ, tijdens zijn (basis)debuut. Stengs: ,,Maandag hoorde ik al dat ik zou spelen. Ik had goed geslapen, maar vond mezelf zeker op het begin wat onwennig. Ik verwachtte wat meer van mezelf vanavond. Maar al met al ben ik heel blij met mijn debuut.”

Bekijk hieronder de reactie van Myron Boadu op zijn debuut:

Als een kind zo blij dartelde Boadu over het veld, luttele minuten nadat hij na rust Memphis verving. ,,Mijn eerste actie was gelijk goed, dus dan zit je er meteen lekker in. In de rust zeiden Memphis, Frenkie en Wijnaldum al dat ik 'schijt’ moest hebben aan alles en mijn acties moest maken", zegt Boadu. 

In de 87ste moment was daar hét moment van Boadu: de eerste Oranje-international die werd geboren in de 21ste eeuw, scoorde bij zijn debuut. ,,Een geweldige bal van Kevin (Strootman, red.). Normaal krijg ik dat soort balletjes inderdaad van Calvin, maar hier zijn meer goede spelers die die bal kunnen geven. Scoren bij je debuut is als een jongensdroom", legt Boadu uit.

Volledig scherm
Boadu vlak voor zijn eerste doelpunt voor Oranje. © EPA
  1. LIVE | Excelsior blijft NEC een stapje voor en scoort weer: 2-1
    LIVE

    LIVE | Excelsior blijft NEC een stapje voor en scoort weer: 2-1

    ROTTERDAM – In de voorlaatste wedstrijd van de tweede periode van de eerste divisie moet NEC winnen van Excelsior om aansluiting te houden bij koploper in de periodestand FC Volendam. Het verschil bedraagt twee punten (17 om 19). Cambuur staat tweede met 18 punten, de Nijmegenaren op de derde plaats. Een goed resultaat in Rotterdam is dus van groot belang voor NEC. De wedstrijd (aftrap 20.00 uur) is via het liveblog te volgen.