Volledig scherm
Marco van Ginkel. © Joep Leenen

Drama voor Van Ginkel: acht maanden 'out' na knie-operatie

Marco van Ginkel zal wederom maandenlang moeten toekijken. De middenvelder is (weliswaar succesvol) geopereerd aan een knieblessure en staat daardoor zo'n acht maanden aan de kant, zo laat zijn werkgever Chelsea weten.

De Londenaren verhuurden Van Ginkel de afgelopen seizoenen tot drie keer toe aan PSV, waar hij vorig seizoen zelfs aanvoerder was. Met de ex-middenvelder van Vitesse als captain veroverden de Eindhovenaren de landstitel.

Eerder werd al bekend dat het niet tot een nieuwe verhuurperiode aan PSV zou komen, de nieuwe operatie zorgt ervoor dat hij dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen. Het gaat bij Van Ginkel om de rechterknie, hetzelfde gewricht dat hem al meerdere keren serieus parten speelde.

Kort na zijn overstap van Vitesse naar Chelsea raakte hij al zwaar geblesseerd aan die rechterknie. Voorafgaand aan het seizoen 2016/17 (kort na zijn eerste periode in Eindhoven) ging het wéér mis. Afgelopen seizoen kreeg hij wederom last van het gewricht. Van Ginkel heeft bij Chelsea nog een contract tot de zomer van 2020.