Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Willem van Hanegem. © AD Sportwereld

Dumfries en De Roon kunnen echt wel wat

Columnist Willem van Hanegem neemt het op voor Denzel Dumfries en Marten de Roon, de twee spelers die vrijdagavond kort voor de 1-1 van Frenkie de Jong werden gewisseld. Van de Duitsers was hij een stuk minder onder de indruk. ,,Alsof je een tenniswedstrijd speelt waarbij iemand de bal maar risicoloos blijft terugslaan tot jij hem een keer in het net speelt.”

Dat Estland weet het wel vanavond in Tallinn. Dertig meter voor de eigen keeper en kijken wat Oranje doet. Dat waren ze vast al van plan maar tegen een ploeg die met 2-4 in Hamburg van Duitsland heeft gewonnen, is het helemaal duidelijk. Ik kijk niet uit naar dergelijke wedstrijden. In deze kwalificatiereeks hebben we het echte voetbal wel gehad met de twee wedstrijden tegen Duitsland. Tegen die kleintjes is het zelden genieten.

  1. Tukkers verheugen zich op een ouderwetse Twentse derby

    Tukkers verheugen zich op een ouderwetse Twentse derby

    • De laatste keer dat FC Twente Heracles ontving in de Eredivisie was op 29 september 2017. De thuisploeg won met 2-1 door goals van Fredrik Jensen (2') en Danny Holla (76'). Paul Gladon (52') scoorde voor de bezoekers. • Geen van de spelers in de huidige selecties van Twente en Heracles scoorde ooit in de Twentse derby. • Tegen geen enkele andere tegenstander heeft FC Twente momenteel een langere zegereeks in eigen huis in de Eredivisie.