Een afscheid zoals Raffie wilde: ‘Voetbal stelt geen reet voor’

ReportageRafael van der Vaart (36) was al bijna een jaar gestopt met voetballen. In ‘zijn’ Hamburg kreeg hij gisteren, te midden van een keur aan voetbalsterren, een passende erewedstrijd. Reportage van een emotionele middag. ,,En dat allemaal voor een gozer die wel aardig gevoetbald heeft.’’

Door Daniël Dwarswaard

En dan, na een middag grappen en grollen, schiet Rafael van der Vaart toch vol. Hij staat met dochtertje Jesslynn op zijn arm, zoontje Damián is even daarvoor ingevallen in Van der Vaarts afscheidswedstrijd. De 33.000 aanwezige fans in het Volksparkstadion juichen. Op de tribune ziet hij ook zijn Spaanse familieleden die als verrassing voor de hoofdpersoon naar Hamburg zijn afgereisd.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”