Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Eerste basisplaats voor Marengo bij Go Ahead Eagles

Ludcinio Marengo maakt zich op voor zijn eerste basisplaats in het shirt van Go Ahead Eagles. De linksbuiten is in het belangrijke treffen met ADO Den Haag, de club die hij vorige maand nog diende, de vervanger van de geschorste Elvis Manu. 

Door: Johan Inan

Trainer Hans de Koning neemt naast Marengo de speelgerechtigd verklaarde nieuweling Lum Rexhepi en drie spelers uit het beloftenteam op in zijn wedstrijdselectie morgen.

Ten opzichte van het gewonnen uitduel met NEC vorige week is Marengo het enige nieuwe gezicht in de basisopstelling van NEC. De Koning kiest net als in Nijmegen voor Marcel Ritzmaier als linksback. De van een schorsing teruggekeerde Rochdi Achenteh begint daardoor op de bank. Naast Manu zit ook aanvaller Darren Maatsen tegen ADO nog een schorsing uit. Sébastien Locigno mist het degradatieduel vanwege een hamstringblessure. Leon de Kogel is er tegen de Haagse concurrent ook niet bij. De spits heeft al de hele week koorts.

Rexhepi

Go Ahead-trainer De Koning kan wel een beroep doen op de Fins-Kosovaarse aanwinst Lum Rexhepi. Hij is op tijd vrijgegeven door zijn voormalige club HJK Helsinki en de Finse voetbalbond, waardoor de gecontracteerde verdediger meteen speelgerechtigd is voor de ontmoeting met ADO. Dat doet De Koning deugd. ,,Ik ben daar blij mee. Lum is een echte verdediger, een jongen met power ook. Hij brengt lengte en dat kan ons goed van pas komen. Bovendien kwamen we wat tekort door de vele afwezigen." Naast Rexhepi neemt de coach ook beloften Dennis Hettinga, Givan Werkhoven en Patrick Maneschijn op in zijn wedstrijdselectie morgen.

Go Ahead Eagles maakte vorige week een eind aan een belabberde serie door op bezoek bij NEC (1-2) voor het eerst in drie maanden weer een competitieduel te winnen. Bij een tweede opeenvolgende zege, belandt de huidige hekkensluiter mogelijk zelfs boven de degradatiestreep. ,,Dat zou mooi zijn", zegt De Koning. ,,Toch zegt dat me nog steeds heel weinig. Het gaat er uiteindelijk waar we aan het eind van de rit staan."

ADO Den Haag

Tegenstander ADO Den Haag, dat één punt meer heeft dan de hekkensluiter uit Deventer, verving deze week trainer Zeljko Petrovic door Alfons Groenendijk. De plannen van de opponent zijn daardoor nog wat wazig. ,,Onder Petrovic was er de laatste weken een vast patroon te herkennen", weet De Koning. ,,Het kan zijn dat de nieuwe trainer het anders gaat doen. Het gaat uiteindelijk om de energie die we er zelf in gaan stoppen. We moeten moeten zorgen dat we niet in het mes lopen."

De wedstrijd tegen ADO is voor Go Ahead een weerzien met Randy Wolters, die sinds vorige maand wordt uitgeleend aan de Haagse club. Bij een overwinning klimt Go Ahead over de directe concurrent op de ranglijst. De degradatiekraker met ADO, die onder leiding staat van scheidsrechter Ed Janssen, begint om 19.45uur in de Adelaarshorst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.