Volledig scherm
René Eijer is volgend seizoen geen trainer meer bij Fortuna Sittard. © BSR Agency

Eijer vertrekt na handhaving als trainer Fortuna Sittard

René Eijer zit woensdag tegen Feyenoord voor het laatst als hoofdtrainer van Fortuna Sittard op de bank. De 56-jarige Eijer heeft in overleg met de clubleiding besloten na dit seizoen te stoppen, ondanks een contract dat doorloopt tot de zomer van 2020. 

Onder leiding van Eijer en zijn assistent Kevin Hofland dwong Fortuna Sittard als gepromoveerde club handhaving in de eredivisie af .

De oud-speler van Vitesse werd vorig jaar aangesteld als hoofdtrainer van de Limburgse club, die na 16 jaar terugkeerde op het hoogste niveau. Eijer was op papier de hoofdtrainer, maar Hofland deed het meeste trainers- en coachwerk. 

De oud-international beschikt echter nog niet over de benodigde papieren om officieel als hoofdtrainer te werken. Hofland is bezig met de hoogste trainerscursus.

MS

Als gevolg van de ziekte MS is Eijer in fysiek opzicht beperkt. ,,Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder meer om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen’', zegt de oud-speler van Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en Vitesse. 

,,Dat houdt in dat meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen. Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen. Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden, dan moet ik afhaken. Ik kan daaraan minder toevoegen, waardoor ik een stuk minder voldoening uit mijn job haal. Na een uitgebreide evaluatie hebben we daarom in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel.’'

Volgens algemeen directeur Ivo Pfennings is Eijer meer een ,,type Engelse manager’'. Voor volgend seizoen zoekt Fortuna Sittard een hoofdcoach die ook als veldtrainer gaat werken.