De schaal. Inzet: de eerste speelronde van de eredivisie in 1956.
Volledig scherm
De schaal. Inzet: de eerste speelronde van de eredivisie in 1956. © Stanley Gontha, Sportgeschiedenis

Eredivisie 2021/22: historische duels in eerste speelronde, Go Ahead en Heerenveen trappen af

De eredivisie bestaat komend seizoen 65 jaar en de KNVB en de clubs vieren die mijlpaal met een paar historische affiches in de eerste speelronde. Willem II - Feyenoord en FC Utrecht - Sparta zijn twee duels in het openingsweekeinde van 14 en 15 augustus. Bij de geboorte van de eredivisie in 1956 werden deze duels ook afgewerkt in de eerste ronde.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Ajax-talent Noah Gesser (16) en zijn broer omgekomen bij verkeersongeluk: ‘We zijn diep geraakt’
  drama ijsselstein

  Ajax-ta­lent Noah Gesser (16) en zijn broer omgekomen bij verkeerson­ge­luk: ‘We zijn diep geraakt’

  De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is omgekomen bij een verkeersongeluk vrijdagavond in IJsselstein (Utrecht). Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van ‘vreselijk nieuws’. Ook zijn 18-jarige broer Isay, die zondag 19 jaar zou zijn geworden, overleefde het ongeluk niet. Het drama leidt tot een stortvloed aan reacties; zelfs van Real Madrid en Manchester City. ,,We willen ons medeleven betuigen aan familie, geliefden, teamgenoten en Ajax.”