Volledig scherm
PREMIUM
Achilles speelde ­zaterdag, in door supporters snel geregelde nieuwe ­tenues, bij dorpsgenoot Germania het duel met Capelle, want het eigen sportpark zit op slot. © Koen Verheijden

Ex-profclub Achilles ‘29 kan zelfs niet eens meer op eigen terrein voetballen

Achilles’29 staat na drie degradaties op rij troosteloos onderaan in de hoofdklasse. Dat is lang niet het grootste probleem. Een groot conflict met de oude bestuurders heeft bizarre gevolgen. 

Door Daniël Dwarswaard

Achilles’29 speelt deze zaterdagmiddag ‘thuis’ tegen Capelle. Niet in het traditionele zwart-wit gestreepte shirt, maar in een zwart tricot dat vorige week halsoverkop werd geregeld. ‘Supporters bedankt’ dragen de elf spelers van de Groesbeekse club op hun rug. Zij zijn het namelijk, samen met wat sponsors, die ervoor zorgen dat de spelers überhaupt een tenue aan hebben. De eigen shirts liggen ergens achter slot en grendel. Niemand van de club kan erbij. Dat geldt ook voor het befaamde sportpark De Heikant, waar het grote zwarte hek bij de ingang op slot zit. Via een achteringangetje werd er deze week nog wel getraind door wat jeugdleden, maar toen stond ineens de politie op het terrein om hen weg te halen.