Volledig scherm
© AD

Excelsior jaagt op defensieve kwaliteit

TussenbalansDe eredivisieclubs bereiden zich deze weken voor op de tweede helft van de competitie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 14 van de eredivisie, Excelsior.

In & uit

Terwijl de concurrentie onderin haar slag slaat op de transfermarkt, blijft Excelsior kalm. Eén (gehuurde) aanvaller, voor de zijkant of de punt: dat is de wens. Maar alleen als de overbodige Jinty Caenepeel weggaat. Dat alles kan nog veranderen als parel Jerdy Schouten wordt verkocht.

Klus voor de coach

Het aantal tegengoals verminderen. De teller staat inmiddels al op 45. Aan de trainingsuren ligt het niet, aan de wat te aanvallende speelwijze van Adrie Poldervaart misschien deels wel. Zeker is dat het elftal niet overloopt van defensieve kwaliteit. De hoop is dat een aanvallende aanwinst, die de bal voorin wél vast kan houden, de druk op de defensie verlicht.

Let op hem!

Naast het voetbalveld kijkt Marcus Edwards meer op zijn telefoon dan naar zijn ploeggenoten. De schuchtere aanvaller heeft last van heimwee, is niet doelgericht genoeg en leeft te weinig voor het vak. Maar als de Tottenham Hotspur-huurling toch speelt, dan is het genieten. Zijn onnavolgbare dribbels hebben hem de bijnaam mini-Messi opgeleverd.

Tussenbalans

Het was een eigenaardige eerste helft van het seizoen voor Excelsior, de meest schizofrene ploeg van de eredivisie. Oogstrelend positiespel en hemeltergend geknoei wisselden elkaar in rap tempo af, waarbij het negatieve de overhand kreeg. Die veertiende plek is zo vreemd nog niet.