Excelsior Rotterdam on Twitter

💧 Onze selectie speelde vandaag in Zeist een wedstrijdje waterpolo tegen het Nederlands mannenteam van bondscoach en Excelsior-bestuurslid @Robinvangalen #excelsiorrdam #waterpolo #samensterk ⚫️🔴

Excelsior 'oefent' tegen waterpoloteam Oranje

Excelsior heeft de woensdag van de interlandperiode ingevuld met een bijzonder uitje. De ploeg van Adrie Poldervaart dook namelijk het water in voor een potje waterpolo. De Rotterdammers hadden in Zeist niet zomaar een tegenstander, want zij namen het op tegen het Nederlands team.

De link is gauw gelegd, want de bondscoach van Oranje - Robin van Galen - maakt sinds begin 2018 onderdeel uit van het bestuur van Excelsior. ,,Herveé Matthys was de beste zwemmer en Ryan Koolwijk en Maarten de Fockert waren de beste schutters,” twitterde Van Galen als reactie op een foto waarop de spelers van Excelsior voor het zwembad poseren.

Excelsior, dat vijftiende staat in de eredivisie, komt pas over tien dagen weer in actie. Op zaterdag 30 maart is sc Heerenveen de tegenstander in Friesland. 

Robin van Galen on Twitter

@excelsiorrdam Herve Matthys was de beste zwemmer, Koolwijk en Maarten de Fockert waren de beste schutters en Marcus Edwards had zijn cap (zie foto) goed opgezet ;)

Excelsior-coach Adrie Poldervaart.
Volledig scherm
Excelsior-coach Adrie Poldervaart. © BSR Agency