Volledig scherm
© BSR/Soccrates
1
EINDE
1
  • Mounir El Hamdaoui 90'+3'
  • Renato Tapia 16'

Excelsior stelt in blessuretijd punt veilig tegen Willem II

Video'sZe moesten allebei winnen, maar kregen geen van beiden hun zin. Excelsior en Willem II deelden in Rotterdam de punten dankzij een late treffer van Mounir El Hamdaoui: 1-1.

In de kleine twee weken dat Ricardo Moniz nu aan het roer staat bij Excelsior, heeft hij de discipline aangehaald, nadrukkelijk de confrontatie zoekend met zijn spelers. Alleen zo kan de club zich ontworstelen uit de degradatiestrijd, verwacht men intern. Maar ook tegen Willem II, in een wedstrijd die door de zege van FC Emmen gisteren weer wat meer lading had gekregen, maakten de Rotterdammers in de beginfase een hulpeloze, ongeïnspireerde indruk.

Volledig scherm
© BSR/Soccrates

Een zwak eerste kwartier werd op gepaste wijze afgesloten door Willem II-middenvelder Renato Tapia, die de bal van grote afstand heerlijk binnenkant paal tegen de touwen krulde. Geen vuiltje leek er op dat moment aan de lucht voor de Tilburgers, die dankzij een ijzersterke serie volop kans maken op de play-offs voor Europees voetbal. Als dat al nodig is, gezien de bekerfinale die de ploeg van Adrie Koster nog wacht.

Op de manier waarop het na de openingstreffer de teugels liet vieren, gaat het tegen Ajax in elk geval niet lukken. Steeds minder vaak kwam Willem II dreigend voor het Kralingse doel, steeds spaarzamer werden de balcontacten van supertalent Alexander Isak.

En zo kon Excelsior in de wedstrijd groeien, helemaal na het inbrengen van raspingelaar Marcus Edwards in de rust. Eindelijk was er weer wat van de overlevingsdrang zichtbaar die Moniz zo graag wil zien bij zijn ploeg. Maar hetzelfde probleem dat zijn voorganger Adrie Poldervaart kwelde, brak ook hem op: scoren. De twee eretreffers tegen Ajax vorig weekend lijken een uitzondering. Edwards, Mounir El Hamdaoui en Ali Messaoud hadden het vizier niet op scherp.

De goal viel diep in de blessuretijd alsnog via El Hamdaoui. Genoeg om een puntje uit te lopen op hekkensluiter NAC, maar waarschijnlijk te weinig om de play-offs nog te kunnen ontlopen. Willem II op zijn beurt leed zo gevoelig puntverlies in de strijd om die andere, leuke play-offs.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Allard Lindhout komt terug op zijn beslissing. © BSR Agency