Volledig scherm
Kolar viert de 1-0 namens FC Emmen. © ANP Sport
1
EINDE
0
  • Marko Kolar 45'+3'

FC Emmen kent mooie start tweede seizoenshelft met thuiszege op Heracles

FC Emmen is 2020 in de eredivisie begonnen met drie punten. In de eigen Oude Meerdijk werd Heracles Almelo verslagen: 1-0. Marko Kolar maakte in de slotseconden van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd, al werden gedurende de partij twee treffers van de bezoekers afgekeurd.

FC Emmen staat dankzij de zege op plek twaalf in de eredivisie, met 21 punten na negentien duels. Heracles heeft nog altijd vijf punten meer en staat op plek negen.

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen - Heracles Almelo (Premium)

Volledig scherm
Heracles-doelman Janis Blaswich hield zijn ploeg meermaals op de been. © BSR Agency
Volledig scherm
Dabney Dos Santos van Heracles en Tom Hiariej van FC Emmen. © BSR Agency

De thuisploeg was sterker dan Heracles en kreeg de betere kansen. Michael de Leeuw, Luciano Slagveer en Kolar misten in de beginfase (mede door knap werk van Heracles-doelman Janis Blaswich) al kansen voor FC Emmen, terwijl de bezoekers hier weinig tegenover konden zetten. In de slotseconden van de eerste helft was de verdiende voorsprong voor FC Emmen dan ook een feit: Kolar rondde koel af na een assist van Lorenzo Burnet. Vlak daarvoor werd een doelpunt van Heracles-aanvaller Mauro Júnior afgekeurd nadat de arbitrage zag dat in de aanval voorafgaand aan de treffer hands was gemaakt door Joey Konings.

Het spektakel bleef na rust uit. In de slotfase werd Heracles opnieuw een treffer ontnomen na het bestuderen van de beelden. Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers (twaalf doelpunten) leek Heracles een punt te bezorgen, maar hij bleek in buitenspelpositie te staan, waardoor opnieuw een Heracles-treffer werd afgekeurd en de drie punten naar thuisploeg FC Emmen gingen.

Volledig scherm
© BSR Agency

Bekijk hier de stand in de eredivisie:

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug: