Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
0
  • Ramon Lundqvist 19'
  • Ajdin Hrustic 59'

FC Groningen noteert ten koste van PEC eerste thuiszege van het seizoen

FC Groningen heeft de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Door fraaie goals van Ramon Lundqvist en Ajdin Hrustic werd PEC Zwolle met 2-0 verslagen. 

Lundqvist bezorgde de thuisploeg met een hard diagonaal schot over de grond een voorsprong en na een uur maakte Hrustić er met een bekeken schot met links 2-0 van. Kort daarvoor had PEC Reza Ghoochannejhad in de ploeg gebracht. Reza was vorige week bij zijn debuut in Zwolle goed voor vier doelpunten, maar kon zich ditmaal niet onderscheiden.

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - PEC Zwolle (Premium)

PEC Zwolle kon de derde zege op een rij boeken. Eind augustus won de ploeg van John Stegeman met 3-1 van FC Emmen en vorige week werd het 6-2 tegen RKC.

Door de zege passeerde Groningen PEC op de ranglijst, op basis van een beter doelsaldo. Beide clubs hebben zeven punten, al hebben de Groningers nog een wedstrijd tegoed. Woensdag gaat Groningen op bezoek bij PSV. Dat duel werd eerder in het seizoen uitgesteld wegens Europese verplichtingen van de nummer 2 van vorig seizoen. Alsof dat nog niet genoeg is, wacht FC Groningen zaterdag ook nog eens de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Ajax.

Volledig scherm
© BSR Agency
FC Groningen - PEC Zwolle.
Volledig scherm
FC Groningen - PEC Zwolle. © AD
  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”