Volledig scherm
Niels Fleuren (FC Oss) in duel met FC Den Bosch-speler Sven Blummel. © Pro Shots

FC Oss beloont Niels Fleuren met profcontract

OSS - Niels Fleuren blijft bij FC Oss. De 31-jarige voetballer uit Gennep heeft met de Brabantse club overeenstemming bereikt over een profcontract voor volgend seizoen. Fleuren kwam dit seizoen op amateurbasis uit voor de nummer vijftien van de eerste divisie.

De Limburgse linksback is blij met zijn nieuwe verbintenis. ,,Dit is een beloning voor een jaar in mezelf te investeren”, zegt hij.

Toen Fleuren in de voorbereiding bij FC Oss aansloot, waren er geen mogelijkheden voor een contract. ,,De club had de centen nodig voor aanvallende versterkingen. Toch is dit een goede keuze gebleken. Vooral sportief. Ik heb meer dan dertig wedstrijden gespeeld.”

Zekerheid

Quote

Dit is een goede keuze gebleken. Vooral sportief

Niels Fleuren

Fleuren kan zo voor het eerst in twee jaar weer met een gerust gevoel op vakantie. De laatste twee zomers ging de linksback – die tussen 2003 en 2016 meer dan 350 wedstrijden speelde voor VVV-Venlo –in zonder werkgever. Bij FC Oss en zijn vorige club FC Emmen sloot hij pas kort voor het begin van de competitie definitief aan, nadat een proefperiode. ,,Nu heb ik sneller zekerheid. Dat is fijn. Zo kan ik me na mijn vakantie direct richten op de eerste training op 2 juli.”

Kwaliteitsimpuls

Na de zomer wacht voor Fleuren met FC Oss (dat dan weer TOP Oss heet) een uitdaging. De eerste divisie krijgt door de degradatie van Roda JC, Sparta en FC Twente een kwaliteitsimpuls. ,,En dan zitten Cambuur, Go Ahead en NEC er ook nog in. Daardoor zal de ambiance verbeteren. Voor ons wordt het wel lastiger.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.