Volledig scherm
De Johan Cruijff Arena. © ANP

FC Twente vraagt Ajax kampioensduel in de Arena te mogen spelen

ENSCHEDE/ AMSTERDAM - FC Twente heeft zondagavond Ajax gevraagd de wedstrijd vrijdag tegen Jong Ajax in de Arena te mogen spelen. Dan kunnen supporters uit Twente er maximaal van genieten. Ook de gemeente Amsterdam zou een voorkeur voor de wedstrijd in dat stadion hebben.

Vrijdag kan FC Twente kampioen worden in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Die is gepland in de stadion De Toekomst en voor Twente-supporters zijn daar slechts 185 kaarten die allemaal al zijn verkocht.

Eerder al lieten de supporters van Vak-P weten dat ze hoe dan ook met duizenden naar Amsterdam zullen gaan.

Woordvoerder Richard Peters van Twente zegt dat gisteravond Ajax is gevraagd de wedstrijd naar het stadion De Arena te verplaatsen. Dat verzoek is een maand geleden ook al eens gedaan, maar nu herhaald en in een telefonisch gesprek toegelicht. Peters verwacht dat er vandaag helderheid over komt.

Vervoer

Hij heeft begrepen dat het ook de voorkeur van de gemeente Amsterdam is. ,,We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben”, zegt Peters, ,,omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren. Bijvoorbeeld het vervoer moet dan worden geregeld.”

Over het scenario waarin de wedstrijd toch op de kleine De Toekomst gespeeld moet worden, wil Twente niet vooruitlopen. Bij de kampioenswedstrijd in de eredivisie in 2010 had Twente het eigen stadion De Grolschveste geopend en konden 15.000 fans de wedstrijd op een scherm volgen. Peters wil niet zeggen of die opnieuw een optie is.

Spoedoverleg

De gemeente Enschede, het Openbaar Ministerie, de politie en FC Twente voeren in de loop van de middag spoedoverleg over aanstaande vrijdag. Woordvoerder Ton Kamp hoopt dat er dan ook meteen besluiten genomen kunnen worden, omdat er nog maar vier dagen te gaan zijn waarbij supporters het naar de zin moeten kunnen hebben, maar ook alles in goede banen geleid moet worden. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.