Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
0
  • Jake Clarke-Salter 80'

FC Utrecht en Vitesse stellen teleur in saaie subtopper

Twee keer werd er gescoord in Galgenwaard, toch eindigde FC Utrecht - Vitesse in 0-0. Zowel Sander van de Streek als Jake Clarke-Salter zagen hun doelpunten vanwege buitenspel afgekeurd worden.

Door Tim Reedijk

Met het puntje slaat FC Utrecht een aanval op de vijfde plek af. Vitesse maakte meer aanspraak op de drie punten, maar met het gelijke spel blijft het onderlinge verschil drie punten in het voordeel van FC Utrecht. 

Willem Janssen.
Volledig scherm
Willem Janssen. © BSR Agency

Op papier was het een fijne kraker in de subtop van de eredivisie, maar FC Utrecht - Vitesse boeide niet bepaald. FC Utrecht begon gehavend aan de wedstrijd omdat Riechedly Bazoer en Joris van Overeem ziek waren. Vitesse miste alleen trainer Leonid Sloetski na zijn verbale uitbarsting aan het adres van scheidsrechter Serdar Gözübüyük vorige week.

Omdat de afgekeurde 1-0 van Van de Streek officieel niet als schot op doel telde, duurde het liefst 73 minuten voordat FC Utrecht voor het eerst een poging tussen de palen deed. Vitesse had meer balbezit en schoot vaker. David Jensen hield FC Utrecht op de been met onder meer reddingen bij een vrije trap van uitblinker Martin Ødegaard en een inzet van Thomas Buitink.

Het tweede bedrijf werd overschaduwd door het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Willem Janssen met een knieblessure. Hij strompelde van het veld en moest daarbij ondersteund worden. Snel na zijn trieste aftocht leek Clarke-Salter met zijn rake kopbal Vitesse een goede dienst te bewijzen, maar andermaal werd vanuit de Zeister bossen ingegrepen.

Gyrano Kerk in duel met Max Clark.
Volledig scherm
Gyrano Kerk in duel met Max Clark. © BSR Agency
Dennis Higler.
Volledig scherm
Dennis Higler. © BSR Agency