Volledig scherm
© Getty Images

FC Utrecht richt vizier op Stam als nieuwe hoofdtrainer

Jaap Stam is in beeld om bij FC Utrecht de gisteren ontslagen trainer Jean-Paul de Jong op te volgen. De 46-jarige Stam is clubloos nadat hij in maart werd ontslagen bij het Engelse Reading.

Poll

Is Jaap Stam de juiste man voor FC Utrecht?

  • Ja (69%)
  • Nee (31%)
13410 stemmen

Door Mikos Gouka en Tim Reedijk

Na beraad op maandagavond tussen grootaandeelhouder Frans van Seumeren, directeur voetbalzaken Jordy Zuidam en De Jong werd het vertrek van de hoofdtrainer bewerkstelligd. Hij had een moeizame relatie met zijn spelersgroep en de selectie. 

FC Utrecht wil nu iemand voor de groep zetten die genoeg karakter heeft voor de brede selectie. Stam zou goed in dat plaatje passen. Bij PEC en (Jong) Ajax kwam hij voor het eerst in aanraking met het trainersvak. Na zijn hoofdtrainerschap bij de beloften van Ajax tekende hij in 2016 voor twee jaar bij Reading, waarmee hij prompt als derde eindigde in het Championship. Promotie liep hij net mis na een verloren strafschoppenserie tegen Huddersfield Town. Het seizoen erop kreeg Stam de boel niet aan de praat. Hij werd in maart ontslagen na negentien competitiewedstrijden met slechts één overwinning.

Volledig scherm
© AFP
  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!