Volledig scherm
Vangelis Pavlidis (l) in duel met Steven Berghuis. © BSR Agency
2
EINDE
3
  • Steven Berghuis 22'
  • Eric Botteghin 55'
  • Freek Heerkens 27'
  • Fernando Lewis 61'
  • Alexander Isak 69'

Feyenoord gaat nu ook al in de eigen Kuip onderuit

Juichende spelers van Willem II en treurende Feyenoorders in de Kuip. De strijd om plek drie is na de 2-3 nederlaag van Feyenoord in de Kuip nog helemaal open.

Volledig scherm
Orkun Kökcü. © BSR Agency

Door Mikos Gouka

Met Orkun Kökcü als schaduwspits en Robin van Persie als diepe spits lijkt Feyenoord de laatste maanden van de competitie in te gaan. Dat gaat ten koste van de Deense spits Nicolai Jørgensen, die tegen Willem II weer op de bank moest plaatsnemen. Met Van Persie, Kökcü en Steven Berghuis diep op de helft van de tegenstander, beschikt Feyenoord over enorm veel creativiteit. Dat was in de eerste helft soms smullen.

Alleen tellen de punten natuurlijk ook. En nadat het te vaak in uitwedstrijden mis ging met Feyenoord, ging het ook tegen Willem II mis in eigen stadion.

Volledig scherm
Alexander Isak en Jan-Arie van der Heijden. © BSR Agency

De openingstreffer van Feyenoord was nog wel een plaatje met ook nog eens een sterke rol voor Sam Larsson. Het rake stiftballetje van Berghuis was schitterend. Maar de Rotterdammers waren defensief niet in staat om de Tilburgers van zich af te schudden. Waar Alexander Isak na een slippertje van Jan-Arie van der Heijden al eens moederziel alleen voor Kenneth Vermeer was verschenen, mocht halverwege de eerste helft Freek Heerkens opeens doeltreffend uithalen: 1-1.

Na de pauze lepelde Kökcü een corner op het hoofd van Eric Botteghin. De Braziliaan knikte fraai raak (1-2), maar weer bleek het niet de genadeklap voor bekerfinalist Willem II. Van der Heijden leverde slordig in bij Fernando Lewis die keurig raak schoot: 2-2.

Van Bronckhorst stuurde Jørgensen de dug-out uit in de wetenschap dat er nog een hele klus moest worden geklaard op weg naar de drie punten.

En toen de sterk spelende Zweed Isak met een schitterende solo Van der Heijden en Botteghin zijn hielen liet zien om vervolgens vakkundig 2-3 te maken, sloeg de sfeer om in de Kuip. Vanaf de tribune klonk het inmiddels bekende ‘Martin, rot op’. Als advies aan de technisch directeur om plaats te maken voor een nieuw gezicht.

Van Bronckhorst kreeg ook een striemend fluitconcert door zijn besluit om Kökcü te wisselen. De trainer bracht Toornstra en Jørgensen en haalde ook Clasie van het veld.

De 2-4 van Diego Palacios werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De 3-3 van Jørgensen werd ook afgekeurd, na interventie van de VAR wegens vasthouden. Arbiter Pol van Boekel ging kijken en schrapte de gelijkmaker.