Volledig scherm
PREMIUM
De selectie van Feyenoord. © Pro Shots

Feyenoord: geld is op, kans voor de jeugd

Feyenoord kocht dit seizoen maar één speler: de Colombiaan Luis Sinisterra. Nu het geld weer op raakt, verschuift de blik naar de eigen jeugd. Daar komen zoals altijd talenten aan, al verdwijnen die ook vaak weer razendsnel.  

Door Mikos Gouka

Giovanni van Bronckhorst kon tijdens de voorbije interlandperiode vrolijk doortrainen met het leeuwendeel van de selectie van Feyenoord. In 2014 bij het WK in Brazilië was de Rotterdamse club nog hofleverancier van Oranje, ruim vier jaar later kijkt onze bondscoach bij voorkeur een deurtje verder. Natuurlijk, er waren spelers op pad voor jeugdinterlands, maar voor het echte werk werd alleen Tonny Vilhena opgeroepen. De middenvelder zat tijdens de interland Frankrijk-Nederland echter op de tribune van het Stade de France.

Toen Feyenoord rond 2010 helemaal geen geld meer te besteden had, bleek het opeens Oranje-waardige voetballers te kunnen opleiden. Stefan de Vrij bijvoorbeeld. Die moest bedelen om een eerste contractje, daarna nog voorrang verlenen aan Bart Schenkeveld en vervolgens haalde de clubleiding nog Sigourney Bandjar van Excelsior op stage. Pas toen die geblesseerd raakte, gaf de club De Vrij maar een kans als rechtsback. Die pakte dat geschenk met beide handen aan, werd international en verhuisde later voor miljoenen naar Lazio Roma.

 1. ‘Ik verwacht een ruime overwinning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’
  AFTELLEN NAAR PSV-FEYENOORD

  ‘Ik verwacht een ruime overwin­ning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’

  PSV – Feyenoord is op voorhand een boeiende wedstrijd. PSV strijdt met Ajax om de titel. En Feyenoord wil de derde plaats vasthouden, want AZ hijgt in de nek. Ook interessant: drie dagen later speelt Feyenoord de bekerkraker tegen Ajax. In deze korte rubriek blikken bekende Nederlanders vooruit, zowel van binnen als van buiten de voetbalwereld. Vandaag: misdaadverslaggever én PSV-supporter John van den Heuvel.
 2. Van Boekel na terugtrekken 'duizend procent' strafschop: 'Wilde niet weer eigenwijs zijn’

  Van Boekel na terugtrek­ken 'duizend procent' strafschop: 'Wilde niet weer eigenwijs zijn’

  Twee weken nadat hij tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV tot twee keer toe het advies van videoscheidsrechter Danny Makkelie in de wind sloeg, was Pol van Boekel opnieuw onderwerp van gesprek. De scheidsrechter uit Vierlingsbeek kende in de slotfase van Fortuna Sittard-Heerenveen (2-4) een penalty toe aan de thuisploeg, maar besloot deze na het raadplegen van de VAR plots in te trekken.