Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Stam heeft het lastig bij Feyenoord. © BSR Agency

Feyenoord heeft tijd nodig die er niet is

AnalyseDe tiende plek in de eredivisie, slechts drie zeges in tien duels. Feyenoord zakt steeds dieper. Het einde van de ellende lijkt nog niet in zicht, met de komende wedstrijden tegen Young Boys en Ajax. ,,Wat we laten zien, is niet goed. Dat moet snel verbeteren.’’

Volledig scherm
Marcos Senesi maakte achterin bij Feyenoord geen onuitwisbare indruk. © BSR Agency

Door Mikos Gouka

Dit is het zoveelste ‘hoe nu verder?’- verhaal vanuit de Kuip. Een terugkerend fenomeen van de Rotterdamse topclub die de zaakjes maar niet op orde krijgt. Een directie met alleen nog maar interim-directeuren, een slepend stadiondossier waar al jarenlang geen schot in lijkt te komen, een jeugdopleiding waar het volgens velen allesbehalve op rolletjes loopt en de zeer teleurstellende resultaten in de eredivisie van de hoofdmacht.

Voor dat laatste is Jaap Stam verantwoordelijk. De nieuwe trainer die intern vraagtekens stelde bij het aanvangsniveau van zijn selectie. De trainer ook die maar niet met zijn droomopstelling kon aantreden. Tot zondag tegen Heracles ­(1-1), toen eindelijk alle Rotterdam­se ­kanonnen wél tegelijk op het veld stonden. 

  1. Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschoppenreeks
    Mexico naar finale

    Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschop­pen­reeks

    Oranje Onder-17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK. De ploeg van Peter van der Veen verloor vandaag na een zinderende strafschoppenreeks van Mexico. Na negentig minuten stond het 1-1. In de beslissende penaltyserie miste Nederland drie strafschoppen tegen twee voor Mexico. De laatste misser kwam van middenvelder Youri Regeer, die de 12de pingel tegen doelman Eduardo Garcia aan schoot. Nederland speelt zondag om het brons tegen Frankrijk.